1 Mayıs 2013 Çarşamba

Sahil Satılık Değil!



Değerli komşularımız,

Doğal kıyımızda başlayan inşaatlar mahallemizi ve yaşamımızı doğrudan etkileyecek bir sürecin başlangıcıdır. Bu kıyı sadece İstanbul'un modern mahallesi Ataköy'ün ruhu değildir. Aynı zamanda tarihi yarım adanın batı siluetini tamamlayan son doğal zenginliktir. Bölgedeki yüzyıllık anıt ağaçlar, itirazlarımıza rağmen, İstanbul Üniversitesi'nden alınan bir raporla sökülmüş, belleklerimizdeki kıyı giderek inşaat alanına dönüşmeye başlamıştır.

İstanbul'un silüeti ile ilgili kaygılanan sadece Sayın Başbakan değildir. Mark Twain'in ''denizden baktığınız dünyanın en güzel şehri'' dediği, 20 yy. başlarında ünlü şehir plancısı, edebiyatçı ve bilimadamı Le Corbusier'in öğrencilerine ''siluet öğrenmek için İstanbul'a gidiniz” dediği ve Fatih Sultan Mehmet'in “İstanbul'un bir taşını satanı allah kahretsin'' (İBB nin İstanbul kitabı önsöz R.T. Erdoğan) dediği, bu güzel ama yaralı şehrimiz için bizim de yapacaklarımız var.

''Nasıl olsa evim sahile uzak'', ''bu yapılaşma evime değer katacak'', '' dairem yenilenecek'', ''bir daireme iki daire alacağım'' biçimdeki boş  hayallerin 6306 sayılı yasa uyarınca mümkün olamayacağı; mahallesi, çevresi ve nihayetinde İstanbul ile ilgilenen siz duyarlı destekçilerimizce çok iyi bilinmekle birlikte, malesef bölgede yaşayanlarca tam olarak anlaşılamadığı aşikardır.  Bu konunun güçlü bir şekilde kamuoyuna duyurulması ise, içerideki bilgilenme ve dayanışma ile mümkündür. Bu nedenle sizlerden şahsen ricam, imza konusuna gereken önemin verilmesidir. Dostlarınızı tek tek arayarak ya da doğruda elektronik posta göndererek mahallemizin ve şehrimizin sahipsiz  olmadığını vurgulamanın çok ama çok önemli  olduğunu düşünüyorum. İmza sayısı 10.000 geçtiği andan itibaren basına çıkıp “işte biz bu konunun takipçisiyiz” diyebileceğiz

Saygılarımla;
Ayfer Kaynar




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder