29 Nisan 2013 Pazartesi

Ataköy Beton Seddi




Ataköy sahilinde ağaçların yerini yığılan inşaat malzemeleri aldı. İşte bir zamanların çevresiyle barışık yaşam alanının yarınki görüntüsü:






Önde 4 Blok yapılıyor her biri 70 metre yüksekliğinde ve 20 katlı. Bu blokların yapıldığı arazinin imarı "turizm ve ticaret alanı" olduğu için "apart otel" adı altında yapılıyor. Ne kadar "otel" olur, ne kadar "otel" kalır onu ancak zamanla görebiliriz. Ayrıca biri yaklaşık 15 katlı, diğeri 5 katlı iki blok halinde bir iş merkezi kurulacak.

Yukarıdaki resme dikkatle baktığınızda varolan binaların yeni yapılacaklar karşısında kibrit kutusu gibi kaldıklarını fark edeceksiniz. Artık yeşille mavinin buluştuğu tablonun yerini çelik ve betondan duvarlar alacak. 


Sorun bir "manzara" sorunu değildir, halka ait olan sahillerin "parayı veren düdüğü çalar" zihniyetiyle ticari bir mal haline gelmesidir.






Metrekare fiyatı 12,000TL olarak belirlenmiş. 300 metrekarelik bir dairenin fiyatı 3.600.000 TL'ye denk geliyor, 185 metrekarelik bir daire 1,8 milyon TL... Kaybedeceklerimizin değeri para ile ölçülebilir mi?

Keşke birşeylerin değerini, bir sefer de kaybettikten sonra değil de kaybetmeden önce anlayabilsek.

Sayın ve sevgili Deniz Kayabay'a sağladığı bilgiler için teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder