6 Şubat 2014 Perşembe

YALI MARINE ATAKÖY’de DAİRE ALACAKLARA ÖNEMLİ DUYURU

ATAKÖY MARINE’de DAİRE ALACAKLARA ÖNEMLİ DUYURU !
( Sonra demedi demeyin ! )

Özyazıcı ve Karadeniz Örme tarafından Ataköy Sahili’nde TOKİ’ye hasılat paylaşımı yöntemiyle yaptırılan Ataköy Yalı Marine’deki 20 – 23 katlı 5 blok’tan daire alan veya alacak olan ve milyonlarını bu yolda feda eden sevgili halkım, size ekte buranın zemin durumunu gösterir belgeler sunuyorum.
Bu rapor, kendileri tarafından hazırlanan rapor. ( ekli dokümanlar )

Burada zemin, zayıf kireç taşı, üzeri de bildiğiniz kum (6,5 – 25 metre arası kalınlıkta).

İnşaat sadece 8 metre kazılıp radye temelle yapılıyor (sağlam zemine kadar inip de kazıkla yapmak pahalı tabii). Bildiğiniz betondan bir havuz, üzerinde de 70 metre yükseklikte dev bloklar... Ataköy konaklarında bile 6 katlı binalara zemine yüzlerce kazık çakılarak temel atıldı da inşaat yapıldı.

Sonra zamanla bu bloklar Pisa kulesi gibi birazcık yatarsa Pisa kadar turistik olmasa bile epey bir eğlence kaynağı olacağı kesin. Yemek masanızda tuzluğu uzatmanız gerekmeyecek, kendiliğinden kayıp öbür tarafa servis olacak Pisa da temel açısından aynı dertten mustaripti.

Siz siz olun bir de yaptığınız sözleşmeyi iyi inceleyin. Müteahhit firma hiçbir yasal sorumluluğa da girmiyor. Hani sonra imar iptal olur, mahkemeler yıkıma karar verir filan... Aldınız mı bitti, kendi sorumluluğunuzda artık.

Bir de tapu problemi var tabii: İmar "turizm" olduğu için size sattıkları rezidanslar "Apart Otel Dairesi". Bunların münferit tapularını almak biraz zorlayacak sizi. Devlet kendi diyor, turizm alanına konut yapanlara tapu verilmeyecek diye. (ekteki bakanlık yazısı)

Ne diyelim? Bunca riske rağmen alıyorsanız da hayırlı olsun.

Ben her ihtimale karşı yine de size konuk olmayacağım anlaşılan.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder